Εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows

Ορισμένες εκπαιδευτικές εφαρμογές για windows 8.1 tablets

01Το Sway είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή με στόχο την έκφραση των ιδεών οποιασδήποτε ηλικίας χρήστη, με ένα εντελώς νέο, εύκολο τρόπο, μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος συγγραφής για όλες τις συσκευές (PC, Tablets, Smart Phones).

To Sway είναι ενσωματωμένο στο MS OneDrive και παρέχει στο χρήστη του, μια «μηχανή» για τη σχεδίαση και την μορφοποίηση διάφορων ειδών περιεχομένου. Ο αρχικός σχεδιασμός που βασίζεται σε εύκολα προσαρμόσιμα templates, μεταβάλλεται με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να δημιουργηθούν όμορφες, έξυπνες και σύγχρονες παρουσιάσεις, οποιουδήποτε περιεχομένου. Σημαντικές ευκολίες κατά τη συγγραφή παρέχονται από το περιβάλλον. Με drag & drop (για παράδειγμα), μεταφέρεται οποιοδήποτε υλικό (κείμενο, φωτογραφίες, video, περιεχόμενο κοινωνικών δικτύων, κ.λπ.) που βρέθηκε στο διαδίκτυο, από την ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης στα αριστερά της εφαρμογής.

Στιγμιότυπο 2014-10-06, 6.33.48 μ.μ.Yuzu eTextbooks and Digital Education ContentΕίναι μια εφαρμογή που επιτρέπει να οργανώνουμε, να διαβάζουμε, και να σχολιάζουμε αρχεία .pdf, κάνοντας την εμπειρία της μάθησης απλή και ευχάριστη διαδικασία. Μπορούμε επίσης να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενό στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα σύνδεσης, αλλά και οποιασδήποτε συσκευής.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 11.11.06 π.μ.TeacherKit. Είναι μια απλή εφαρμογή που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να διαχειρίζονται τους μαθητές και τις τάξεις στις οποίες διδάσκουν. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσθέσουν στοιχεία τάξεων, μαθητών με φωτογραφία, στοιχεία αξιολόγησης της προόδου, απουσίες, πλάνο αίθουσας, καθώς και να επικοινωνούν με τους μαθητές και τους γονείς τους μέσω Skype ή e-mail να αναζητήσουν μαθητές ή και τάξεις.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 8.48.33 π.μ.

Khan Academy. Eίναι ένας καλός τρόπος για να δούμε την πλήρη βιβλιοθήκη Khan Academy με περισσότερα από 6.000 βίντεο στη συσκευή μας. Έχουν καλύψει ένα τεράστιο αριθμό των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Κ-12 μαθηματικών, βιολογία, χημεία, φυσική και τις ανθρωπιστικές επιστήμες με αρκετά tutorials.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.07.24 π.μ. Corinth Micro PlantΠρωτότυπη διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή που μας οδηγεί στο συναρπαστικό μικροσκοπικό κόσμο των φυτών (βιολογία). Εξερευνούμε μέσω εικόνων μεγάλης ευκρίνειας, πλήρως διαδραστικών 3D μοντέλων των δέντρων, φύλλα, τμήμα των φύλλων, φυτικά κύτταρα, βακτήρια και μυστηριώδεις μορφές των ιών των φυτών.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.27.03 π.μ.Explain Everything  Αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο πίνακα που μας επιτρέπει να γράφουμε σχόλια, να δημιουργούμε κίνηση, αφήγηση, εισάγωντας σχήματα, εικόνες και video. Μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφάνειες, σχεδιάζοντας με οποιοδήποτε χρώμα, προσθέτοντας σχήματα, κείμενο και να χρησιμοποιήσετε δείκτη λέιζερ για να «δείχουμε» σε διαδραστικό πίνακα. Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε αρχεία από το Dropbox και το OneDrive (με την προϋπόθεση ότι έχουμε εγκαταστήσει το Dropbox και OneDrive).

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.13.40 π.μ.Periodic Table  Ο Περιοδικός Πίνακας περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αντικείμενα της Χημείας και της Φυσικής και συγκεκριμένα πληροφορίες για όλα τα χημικά στοιχεία. Διαθέτει προσαρμόσιμη προβολή των στοιχείων σε ένα χρωματικά κωδικοποιημένο περιοδικό πίνακα. Όμορφη θέα στοιχείου με χημικές και φυσικές πληροφορίες, φωτογραφίες και links. Παρέχει αναζήτηση στοιχείων με βάση το όνομα, το σύμβολο ή τον ατομικό αριθμό.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.35.07 π.μ.Earth 3DΑυτή η διαδραστική 3D Γη παρέχει πολιτικούς και γεωγραφικούς χαρτες,  καιρικές συνθήκες, εικόνες μνημείων, κ.λπ. Έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πολλά συναρπαστικά γεγονότα και χρήσιμες πληροφορίες για τον πλανήτη μας. Διαθέτει πρωτότυπα και πολύχρωμα γραφικά, φιλικό προς το χρήστη interface, ακριβείς πληροφορίες για περισσότερα από 1.300 γεωγραφικά αντικείμενα, περισσότερα από 300 θαύματα του κόσμου. Διαθέτει ακόμα περισσότερες από 800 φωτογραφίες, πλήρη περιγραφή του κάθε αντικειμένου ή σημείου στην επιφάνεια, 15x zoom, γρήγορη αναζήτηση, παγκόσμιο καιρό. Δεν απαιτείται σύνδεση στο Internet (εκτός από τις καιρικές συνθήκες).

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.58.13 π.μ.Power Planner (Homework Planner) Είναι εφαρμογή σχεδιασμένη για την οργάνωση της φοιτητικής ζωής. Επιτρέπει να διαχειριζόμαστε πολλαπλά εξάμηνα, τάξεις με χρονοδιαγράμματα ακόμα και τις θέσεις των αιθουσών, καθώς και τις αναθέσεις, ή τις εξετάσεις, σε ένα μηνιαίο ημερολόγιο. Διαθέτει προβολή ημερολογίου των εργασιών και αυτόματες υπενθυμίσεις για τις αίθουσες, τις εξετάσεις, κ.λπ.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.42.36 π.μ.myHomework. Είναι μια εφαρμογή που βοηθά τους μαθητές να οργανώσουν τη δουλειά στο σχολείο. Παρέχει δυνατότητες όπως: να λαμβάνουμε υπενθυμίσεις, να βλέπουμε τις ανατιθέμενες εργασίες, τα μαθήματα που παρακολουθούμε, τα αρχεία υλικού για εργασίες και τις διάφορες ανακοινώσεις που μας αφορούν.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.18.28 π.μ.Advanced English Dictionary. Είναι ένα ολοκληρωμένο αγγλικό λεξικό που διαθέτει περισσότερες από 400.000 εγγραφές. Έχει ένα καθαρό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Παρέχει δυνατότητες όπως: Επικόλληση από και στο πρόχειρο, τοπική αποθήκευση των ορισμών και των δεδομένων, εκφώνηση και ήχους, σχετικές λέξεις, σύνθετη αναζήτηση πληκτρολογώντας από οπουδήποτε μέσα στην εφαρμογή. κ.λπ.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 8.55.33 π.μ.

iMath.  Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 12 ετών στη βελτίωση της ικανότητας των μαθηματικών και να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντά στα μαθηματικά. Διαθέτει όμορφο γραφικό περιβάλλον,  υποστηρίζει ήδη περισσότερα από 20 θέματα και πάνω από 500 μαθηματικές δεξιότητες που πληρούν τα Ameracia Κ-12 μαθηματικά πρότυπα.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 9.01.56 π.μ.Nine!. Μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού στο tablet. Το παιχνίδι είναι πολύ απλό. Σύρετε το δάκτυλό σας αριστερά, δεξιά, πάνω ή προς τα κάτω για να συνδέσετε τους αριθμούς.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 10.53.07 π.μ.Geomaster Plus. Είναι ένα παιχνίδιπου μας βοηθά να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας στη Γεωγραφία. Μέσα από ένα σχεδιαστικά όμορφο περιβάλλον πραγματεύεται: Πρωτεύουσες του κόσμου, σημαίες των χωρών, ευρωπαϊκές πόλεις, κ.λπ.

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 10.40.59 π.μ.PicsArt – Photo Studio Μια δημοφιλής εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που δίνει δυνατότητα να γίνουμε «καλλιτέχνες» σε οποιαδήποτε συσκευή. Πρόκειται για έναν  photo editor, ένα εργαλείο σχεδίασης το οποίο περιλαμβάνει: Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών προσφέροντας μια σειρά από εργαλεία. Ένα κολάζ maker που επιτρέπει να δημιουργούμε κολάζ σε ελεύθερη μορφή σε οποιοδήποτε υπόβαθρο, με πλέγματα. Ένα εργαλείο σχεδίασης με άφθονα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά, όπως πινέλα, χρώματα και τα επιπεδα (layers).

Στιγμιότυπο 2014-10-05, 11.00.16 π.μ.C Compilr.  Είναι ένας compiler για αρχάριους στη γλώσσα προγραμματισμού C . Παρέχει δυνατότητες όπως: εύκολη σύνταξη προγραμμάτων μέσω editor που διαφοροποιεί το χρώμα των εντολών, των μεταβλητών, κ.λπ, αποθήκευση αρχείων σε τοπικό επίπεδο, ευέλικτη διάταξη πλήρους ή μη  οθόνης, καθώς και ταυτόχρονη προβολή του αποτελέσματος του κώδικα.

____________________

Στη σελίδα αυτή θα προσθέτουμε εκπαιδευτικές εφαρμογές που μας άρεσαν και πιστεύουμε ότι μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πολλά περισσότερα στις ψηφιακές διευθύνσεις: