Ιστολόγιο…

Τι είναι το ιστολόγιο;

Το ιστολόγιο είναι μια τοποθεσία Web που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη κοινή χρήση πληροφοριών που συσχετίζονται με μια συγκεκριμένη θεματική περιοχή σε μορφή κειμένου, εικόνων, συνδέσεων και άλλων μέσων, όπως το βίντεο. Τα ιστολόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τοποθεσίες ομάδας, τοποθεσίες ειδήσεων, χρονικά, προσωπικά ημερολόγια και άλλα.

Τα ιστολόγια αποτελούνται συνήθως από συχνές, σύντομες καταχωρήσεις και εμφανίζονται συνήθως με αντίστροφη χρονολογική σειρά (οι πιο πρόσφατες καταχωρήσεις εμφανίζονται πρώτες). Τα ιστολόγια ενθαρρύνουν τους επισκέπτες της τοποθεσίας να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σχολιάζοντας τις καταχωρήσεις.

Τα ιστολόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία επικοινωνίας ομάδων. Κρατήστε σε επαφή τα μέλη της ομάδας, παρέχοντας ένα κεντρικό σημείο για συνδέσεις και σχετικές ειδήσεις.

Ορισμένα στοιχεία:

  • Περιεχόμενο: Ποιό είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε; Ποια θέματα βρίσκουν ενδιαφέροντα; Μια ιστοσελίδα είναι επιτυχής, εάν το περιεχόμενο της ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Επενδύστε χρόνο στο περιεχόμενο.
  • Αρχιτεκτονική: Αποτελεί το 80% της χρηστικότητας μιας ιστοσελίδας. Χτίστε μια αποτελεσματική δομή πλοήγησης. Θυμηθείτε ότι εάν κάποιος δεν μπορεί να βρει την πληροφορία που αναζητά σε 3 κλικ, τότε θα αναζητήσει την πληροφορία σε άλλη ιστοσελίδα.
  • Λιτός σχεδιασμός: Μια ιστοσελίδα πρέπει να γίνεται εύκολα κατανοητή. Αποφεύγετε τη χρήση περιττών banners, εμβλημάτων, animations και κουμπιών χωρίς ιδιαίτερη χρηστικότητα.
  • Δώστε κίνητρα στον επισκέπτη της ιστοσελίδας να παραμείνει σε αυτή: Σχεδιάστε την ιστοσελίδα σας με τρόπο τέτοιο ώστε να ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεστε. Χρησιμοποιήστε κίνητρα ώστε να επιστήσετε την προσοχή διαφορετικών επισκεπτών σε συγκεκριμένα σημεία της ιστοσελίδα σας.
  • Στατιστικά Ιστοσελίδας: Χρησιμοποιήστε ένα πακέτο προβολής στατιστικών επισκεψιμότητας για την παρακολούθηση της κίνησης της ιστοσελίδας σας. Ποιες σελίδες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών; Ποιες σελίδες κάνουν τους επισκέπτες να φύγουν από την ιστοσελίδα σας; Ρυθμίστε το site σας αναλόγως.