Η Ελληνική ομάδα στην πρώτη θέση της Ευρώπης. Δεύτερη η ομάδα της Αγγλίας. Οι εμπειρίες που συλλέξαμε στις Βρυξέλες, είναι η πρώτη μας νίκη… Η μεγάλη νίκη ήρθε στις 15/10/2014, μετά από τις παρουσιάσεις των ομάδων με τη μέθοδο “in a dragon’s den style”.
H βράβευση έγινε στο πλαίσο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου e-skils στην Ρώμη. Περισσότερα στοιχεία, δημοσιεύματα, καθώς και φωτογραφικό υλικό από το τετραήμερο ταξίδι στις Βρυξέλες και τη βράβευση που ακολούθησε στη Ρώμη …στο: kodukupgreece.wordpress.com. H περιγραφή του έργου (και με video) στο pathfinder.gr
Η εξοικείωση των μαθητών με τις ΤΠΕ (τεχνολογικός αλφαβητισμός), η κατανόηση βασικών-διαχρονικών εννοιών της Πληροφορικής και η ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων θεωρούνται τμήμα του πυρήνα της βασικής εκπαίδευσης, αντίστοιχης σπουδαιότητας με την ανάγνωση και τη γραφή (Unesco/IFIP, 2000).
Η σημασία του προγραμματισμού Η/Υ, ως γνωστική δραστηριότητα των μαθητών, και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη δομημένης σκέψης, είναι αρκετά σημαντική. Θεωρείται ένα ισχυρό μέσο για τη διδασκαλία βασικών εννοιών που βρίσκουν εφαρμογή στα Μαθηματικά, στη Φυσική και στη Λογική (Papert 1980, Howe et al. 1989). Κατά την επίλυση προβλημάτων με χρήση προγραμματιστικών εργαλείων χρησιμοποιούνται θεμελιώδεις έννοιες (μεταβλητή, δομή επιλογής, δομές επανάληψης κ.λπ.) οι οποίες είναι δύσκολο να οικοδομηθούν από τους μαθητές με τα παραδοσιακά διδακτικά μέσα.
Η συμβολή του προγραμματισμού στην ανάπτυξη δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου και οι διαδικασίες μεταφοράς δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων σε άλλες γνωστικές περιοχές έχουν γίνει αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης (Clements 1987, Kagan 1989, Mayer, Dyck & Vilberg 1989, Kurland et al. 1989, Palumbo & Reed 1991, Ennis 1994, Pirolli & Recker 1994).