Γονέας στον 21ο αιώνα – Συμμετέχω, Επικοινωνώ, Συμβουλεύω

Η συνεδρία αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων που αφορούν στο ρόλο της οικογένειας σε ένα κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύγχρονο περιβάλλον, που διαρκώς μεταβάλλεται. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τον «ανοιχτό διάλογο» για το νέο ρόλο του Γονέα και της Οικογένειας, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με τα δεδομένα της σημερινής εποχής, με πρωταρχικό στόχο τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας (ο διάλογος αυτός ξεκίνησε από την ημερίδα: «Γονέας στον 21ο αιώνα – Συμμετέχω, Επικοινωνώ, Συμβουλεύω» και διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στις 18 Φεβρουαρίου 2012, goneas.wordpress.com).

 Η συνεδρία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, σε μια προσπάθεια σφαιρικής ενημέρωσης γύρω από καίρια ζητήματα των παιδιών και των εφήβων που αφορούν στην καινοτόμο μάθηση, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις σχέσεις γονέων – παιδιών και τη στάση ζωής.

Η θεματολογία της συνεδρίας είναι:

Τα μυστικά μιας ευτυχισμένης εφηβείας: συμβουλές για γονείς. Αγγελική Χούγια, Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης Σ.Ε.Π.&Ε. – Career Associates, ΜΑ, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Εκπαιδευμένοι γονείς… παιδιά με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Χρήστος Λουφόπουλος, Μηχανικός, Συνιδρυτής του ιστολόγιου “ΜαμάδεςΜπαμπάδες”

Δημιουργική απασχόληση οικογένειας: μαζί γονείς και παιδιά αξιοποιούν την τεχνολογία. Βασίλης Οικονόμου, Υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα