Μάθηση 2.0

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 στο πλαίσιο της ημερίδας ενημέρωσης και διαλόγου της δράσης: Μάθηση 2.0 plus,  για την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση 2.0, έγινε η παρουσίαση με θέμα: «Όταν τα κοινωνικά δίκτυα  α ν α δ ε ι κ ν ύ ο υ ν  ένα μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωσίας», από τον Οικονόμου Βασίλη  (Β. Οικονόμου, Α. Κόντα, Π. Τζαφέρου, Σ. Κολιοπούλου, Γ. Τσούκας)

Αποσπάσματα από την ομιλία: […Όταν τα κοινωνικά δίκτυα αξιοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!

Η χρήση των δυνατοτήτων: μιας πλατφόρμας δημιουργίας blogs, μιας εφαρμογής δημιουργίας διαδικτυακών ερωτηματολογίων και αυτών της ψηφοφορίας θεμάτων μέσω διαδικτύου, …το μεράκι για προσφορά των τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, …μας οδήγησαν στη σχεδίαση και υλοποίηση ενός διαγωνισμού μέσω διαδικτύου για τους μαθητές του Δημοτικού μας σχολείου. Βασικοί στόχοι: Η δημιουργική προσέγγιση της γραφής. Μέσα από τα παραμύθια και τα διηγήματα τα παιδιά:να εκφράσουν σκέψεις, προβληματισμούς, συναισθήματα και όνειρα… Η δημιουργική και ασφαλής προσέγγιση του διαδικτύου. Η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας…] Περισσότερα στο http://diigima.wordpress.com

Το πρόγραμμα της ημερίδας (σε μορφή .pdf)